Grozev: Malo verovatno da Kleban nije umešan u pokušaj terorizma u Crnoj Gori

Istraživač britanske mreže "Belingket" Hristo Grozev kaže da je malo verovatno da agent ruske vojne obaveštajne službe GRU Grigorij Kleban, koji je snimljen kako daje novac srpskom obaveštajcu, nije umešan u pokušaj terorizma u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora, oktobra 2016. godine.

Hristo Grozev smatra da je malo verovatno da Grigorij Kleban nije učestvovao u planiranju ili pomoći u Crnoj Gori, jer su ga njegove kolege vodile u Beograd dok je bio član GRU-a.

"Međutim, s obzirom na to da je radio pod diplomatskim pokrićem, malo je verovatno da su ga koristili za bilo kakav operativni rad poput sastanka sa regrutima. Za to bi koristili tajne oficire poput Šišmakova i Moisejeva, odnosno Širokova i Popova", rekao je Grozev za podgoričku Pobjedu.

Grozev je podsetio da je u svojim istraživanjima od marta 2017. godine pisao o pripremama crnogorskog državnog udara, koji se, kako tvrdi, delom dešavao u Beogradu,

Naveo je da je "Belingket" pronašao dokaze da su dva zvaničnika GRU-a, koji su bili umešani u dešavanja u Crnoj Gori, putovala tajno u Beograd, nedeljama pre dešavanja u Crnoj Gori.

"Leteli su u Beograd i nazad iz Beograda, a prema podacima koje sam video, obavili su sve sastanke planiranja i regrutovanja ljudi iz Beograda", dodao je Grozev.

Naveo je i da za sada nisu videli nikakvu ulogu neimenovanog srpskog zvaničnika u dešavanjima u Crnoj Gori.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 22. nov 2019, 20:18) - anonymous [neregistrovani]

Zar neko veruje ...........

Britancima? Oni i dalje misle da vladaju svetom.

(petak, 22. nov 2019, 17:38) - Ivan Zgrozeni [neregistrovani]

Gluposti

Da su Rusi ucestvovali u organizaciji "puca" bio bi mnogo uspesniji. Kako oni to organizuju videli smo u Siriji i Krimu kada je citav svet bio zatecen, iznenadjen i nemocan da bilo sta ucini. Sta bi tek uradili u malenoj Crnoj Gori?