Nova nevolja za Janevu, dodatak za "poverljivost" 150.000 evra

Nekadašnja makedonska specijalna tužiteljka Katica Janeva naplatila je 157.000 evra kao nadoknadu da ne otkrije detalje predmeta na kojima je radila, piše skopski portal Prizma.

Na račun bivše šefice specijalnog tužilaštva Katice Janeve, već osumnjičene za učešće u aferi "Reket", za četiri godine uplaćeno je oko 157.000 evra, što je objašnjeno nadoknadom za "poverljivost" predmeta na kojima je radila kao tužiteljka.

Skopski portal Prizma objavio je da je na račun Katice Janeve tokom četiri godine "leglo" ukupno 46 uplata u ukupnom iznosu od 157.000 evra.

U ovu sumu nisu uračunati iznosi njene plate, koja je iznosila oko 3.500 evra.

Odluke o uplatama donosila je sama Janeva, shodno Zakonu o specijalnom tužilaštvu.

Katica Janeva, koja je do pre godinu dana predstavljala simbol demokratskih promena i borbe protiv korupcije u Severnoj Makedoniji, nalazi se u kućnom pritvoru pošto je optužena da je zajedno sa nekadašnjom zvezdom rijalitija Bojanom Jovanovskim uzela oko 1,5 miliona evra od biznismena Orce Kamčeva u zamenu za bolji tretman u tužilaštvu.

Direktno, Janeva je optužena da je od Kamčeva dobila 50.000 evra i nameštaj u vrednosti od 5.000 evra, kako bi mu dozvolila da se brani sa slobode.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 22. nov 2019, 14:01) - anonymous [neregistrovani]

I tako je svuda

Gde god je "demokratija" smenila komunizam, korupcija se rasplamsala. U Srbiji i podivljala, odavno. "Izborili" smo se sa korupcijom tako što smo je uveli svuda i sad je više niko i ne pominje. Osim potpuno obespravljenog naroda, ali ko za njega još mari?