Oluja pogodila Jadran, Sava se izlila u Zagrebu

Pojačani udari juga na srednjem Jadranu i večeras stvaraju mestimično višemetarske talase pa su i dalje u prekidu sve katamaranske linije koje Split povezuju sa ostrvima, rečeno je u Jadrolinijinoj agenciji u Splitu. Sava se izlila u Zagrebu. U Umagu je olujni vetar rušio drveće i skidao crepove sa krovova.

Delove Jadrana zahvatilo je nevreme - olujni jugo, plima, jaki udari vetra, koji su obarali drveće i skidali crepove sa krovova.Najjači udari vetra zabeleženi su u Splitu, gde je jugo dostizao i 105 kilometara na čas, preneo je Indeks.

"Jugo povremeno na srednjem Jadranu dostiže brzinu i do 80 kilometra na sat te u poslepodnevnim satima nije isplovio trajekt na liniji Sučuraj - Drvenik", rekla je za Hinu Jelena Ivulić iz Jadrolinijine agencije.

Dodala je kako zbog pojačanih udara juga večeras nije isplovio ni trajekt na liniji Trogir - Drvenik Mali - Drvenik Veli.

Usled obilnih padalina koje veći deo sedmice pogađaju Zagreb porastao je i vodostaj reke Save, preneo je Indeks.

Obilna kiša u gradu pada od sinoć, što je izazvalo brojne probleme u saobraćaju, a prema najnovijim informacijama, došlo je i do izlivanja reke Save iz korita.

U Umagu je olujni vetar rušio drveće i skidao crepove sa krovova, a gradom je prošla i jaka pijavica.

Zbog obilne kiše, za područje Istre i Like i Gorskog kotara izdat je crveni alarm, a na snazi je i za ostatak obale zbog olujnog juga.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво