Odbačeno 13 prijava protiv Pupovca

Županijsko tužilaštvo u Zagrebu odbacilo je trinaest krivičnih prijava podnesenih protiv Milorada Pupovca zbog sumnje na podsticanje na nasilje i mržnju.

Kako je tužilaštvo pojasnilo, krivične prijave su odbačene, jer je nakon preduzetih provera navoda iz prijava ocenjeno da nema elemenata krivičnih dela podsticanja na nasilje i mržnju, kao ni krivičnog dela povrede ugleda Hrvatske, niti kakvog drugog krivičnog dela. 

Dva udruženja građana i jedanaest pojedinaca podneli su krivične prijave protiv Pupovca jer je navodno, od 21. do 25. avgusta 2019. u svojim javnim istupima, intervjuima, konferencijama za novinare i izjavama, počinio krivična dela iznoseći svoje komentare u odnosu na napade na pripadnike srpske manjine u Uzdolju i Đevrskama 21. avgusta 2019. godine. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво