Akcija "Var" u BiH, nekoliko osoba uhapšeno zbog nameštanja utakmica

U akciji Agencije za istrage i zaštitu, uhapšeno je nekolik osoba koje se sumnjiče da su učestvovale u nameštanju utakmica. Akcija "Var" se sprovodi u Orašju, Brčkom, Sarajevu i drugim mestima.

Portparol Agencije za istrage i zaštitu Luka Miladinović rekao je da se akcija hapšenja nastavlja.

Sipa ovu akciju pod nazivom "Var" sprovodi prema naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH, a započeta je jutros u sedam sati na širem području BiH, između ostalog u Orašju, Brčkom, Sarajevu i drugim mestima.

Osumnjičene osobe se terete da su prekršile više članova Krivičnog zakona, a između ostalog im se na teret stavlja organizovani kriminal, zloupotreba položaja, primanje mita i drugih oblika koristi.

Pod lupom je najviše utakmica iz Prve lige FBiH iz sezone 2018/2019, ali i neke iz Premijer lige BiH.

Većinom se radi o sudijama s A liste Prve lige FBiH, a među osumnjičenima su I. Ž., K. B., H. P., E.M., M. K. i drugi.

Među osumnjičenima su osim sudija i druge službene osobe Fudbalskog saveza, među kojima su delegati, posmatrači.

Fudbalski savez BiH: Podržavamo akciju SIPA

Kako su istakli iz krovne kuće fudbala BiH, Savez podržava rad SIPA-e, ali se posebno naglašava kako se istragom obuhvataju utakmice u nadležnosti Fudbalskog saveza Federacije BiH, odnosno da utakmice Premijer lige BiH nisu sporne.

"NS BiH bezrezervno podržava akcije i aktivnosti svih agencija i tijela za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji, kako pojedinaca tako i organiziranih grupa. Snažno smo opredijeljeni i spremni pružiti svaku vrstu podrške i pomoći nadležnim državnim institucijama, kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo, kako bi one što uspješnije radile na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu fudbalskih organa i tijela", navodi se u saopštenju.

Fudbalski savez BiH je naveo da "bez obzira na to što prve informacije govore da se radi o aktivnostima na nivou entiteta, koji statutarno i organizacijski imaju potpunu autonomiju u svom radu, ovom prilikom moramo istaći da je u ovom trenutku nanesena nemjerljiva šteta kompletnom fudbalu u Bosni i Hercegovini". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи