HDZ izbacuje članove zbog kritikovanja stranke na društvenim mrežama

Predsedništvo HDZ-a odlučilo je da se sankcionišu svi članovi stranke koji u aplikacijama Votsap, Vajber i grupama na Fejsbuku šire mržnju, prete ili kritikuju politiku vođenja HDZ-a i samog predsednika Andreja Plenkovića, a isto se odnosi i na istupe u javnosti.

Andrej Plenković je na sednici Predsedništva HDZ-a u petak otvorio raspravu o kritikama vrha stranke, ali i smeru HDZ-a, pa se posebno fokusirao na društvene grupe.

Izvori iz HDZ-a rekli su za Večernji list da je najbrojnija jedna Votsap grupa nazvana "Uskoci i hajduci" – neformalna grupa ljudi sklonih narodnjaštvu, konzervativizmu i hrišćanskoj demokratiji.

Ta je grupa osnovana 2016. godine, ima 235 članova iz cele Hrvatske, u kojoj, kako kažu izvori Večernjeg lista, možda pet odsto članova grupe spada u Plenkovićeve poklonike, dok su ostali njegovi veliki kritičari.

Navodi se da je član jedne od tih grupa bio i Mario Kapulica, predsednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a, zbog čega se veruje da je on Plenkovića i upozorio na sadržaj koji se piše i distribuira u tim grupama.

Na sastanku Predsedništva HDZ-a isticalo se da se Votsap grupa odnosi posebno na zagrebački HDZ. Svi šefovi županijskih organizacija odlukom Predsedništva dobili su zadatak da sankcionišu neposlušne članove koji u "grupama pokreta otpora" napadaju Plenkovića i njegovu politiku.

Navodno je Plenković zatražio od pojedinih šefova županijskih organizacija da autore poruka u kojima se posebno kritikuju odluke najviših zvaničnika stranke – izbace iz HDZ-a.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво