Crna Gora produžila sankcije Rusiji

Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini saopštila je da su se Crna Gora, Albanija, Norveška i Ukrajina pridružile odluci EU da produže sankcije Rusiji i pojedincima u Ukrajini.

"Kandidati za stupanje Crna Gora i Albanija, članica Evropske ekonomske zone Norveška, kao i Ukrajina, pridružuju se odluci. Oni će obezbediti da nacionalne politike budu konzistentne s tom odlukom. EU je zapazila njihovu posvećenost i pozdravlja je", istakla je Federika Mogerini, objavljeno je na sajtu Saveta EU.

Rusija je pod sankcijama EU od 2014, kada je Unija optužila Kremlj da je ugrozio teritorijalnu celovitost Ukrajine, što Moskva poriče.

Oko 150 osoba iz Rusije i Ukrajine takođe je pod tim sankcijama.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво