Jak zemljotres pogodio BiH, treslo se u Sarajevu i Banjaluci

Zemljotres jačine 4,8 jedinica Rihterove skale potresao je centralno područje BiH, zabeležio je Evromediteranski seizmološki centar (EMSC). Podrhtavanje tla osetilo se i okolini Sarajeva i Banjaluci. Nije bilo veće štete na terenu.

Pomeranje tla je registrovano u 15.13 po lokalnom vremenu, a epicentar se nalazio 85 kilometara severozapadno od Sarajeva, odnosno 14 kilometara od Turbeta, u centralnoj Bosni i Hercegovini.

Evromediteranski seizmološki centar je u početku zabeležio da je zemljotres bio jačine 5,1 po Rihterovoj skali, ali je kasnije korigovana na 4,8 jedinica.

Zemljotres se osetio u većem delu BiH. Prema dojavama sa terena posebno se osetio na području Travnika, u Banjaluci, Tesliću, Zenici i Vitezu, prenosi Kliks.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, rekao je za portal Radio Sarajevo da nije bilo veće štete na terenu.

Epicentar zemljotresa bio je na dubini od deset kilometara u blizini Turbeta.

Portal travnicki.info piše da je u okolini Turbeta pričinjena materijalna šteta i da su oštećeni zidovi, dimnjaci i krovovi objekata.

Ovo je najjači zemljotres koji je pogodio Bosnu i Hercegovinu u proteklom periodu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво