Zaev: Datum ili je vlada mrtva

Makedonski premijer Zoran Zaev upozorio je lidere Evropske unije da će njegova vlada "biti mrtva" ukoliko ne donesu pozitivnu odluku o početku pregovora Severne Makedonije sa EU.

"Ako lideri EU u četvrtak ili petak donesu negativnu odluku za početak pregovora, ili još jednom odlože odluku, naša vlada će biti mrtva", rekao je Zaev u Beču.

Makedonski premijer je objasnio da je poslanicima obećan početak pregovora ukoliko podrže promenu Ustava i imena države, kao i sporazume Grčke i Makedonije.

Zaev je, istovremeno, upozorio na opasnost od "povratka radikalnih nacionalista", polažući nade u pozitivan ishod susreta francuskog predsednika Emanuela Makrona sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

"Problem je Francuska. Znamo da su potrebne reforme, ali su one moguće samo ako se paralelno održi motivacija. U protivnom, nacionalizam, radikalizam i populizam će se vratiti", rekao je Zaev.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 17. okt 2019, 17:05) - milan lala [neregistrovani]

Patetika

E nek si im rekao , sad ce oni odmah . Ovaj kao da ne razume da EU ne interesuje S. Makedonija i Albanija . Sta cete im ? A Penderovski rece evo mi smo promenili ime drzave , hahahaha , e ali niste .....ovo ....pa ono ..... promenili itd . E kad sve... ono i .... ovo promenite .... e.... ! E.... sramote nevidjene promeniti ime drzavi i naciji zbog obecanja o clanskoj karti , e svasta .

(četvrtak, 17. okt 2019, 11:00) - Aotearoa [neregistrovani]

Акo hocemo iskreno

vlada je vec mrtva sama po sebi !

(sreda, 16. okt 2019, 21:53) - DrMr [neregistrovani]

SM-Zaev

Briga EU za vladu S.Makedonije,ako je vasa vlada"mrtva" jel jel to mislis da se raspada EU zbog toga?(sreda, 16. okt 2019, 20:46) - anonymous [neregistrovani]

A kome mi radimo reforme???

Mi smo šampioni u "soljenju pamenti"!

(sreda, 16. okt 2019, 20:32) - Воронцов [neregistrovani]

Онда је ЕУ опијум за масе

Ако је пут у ЕУ једино што занима народ , а не властити напредак, онда је ЕУ за њих опијум, једино што их у опијености мотивише да подрже владу ?

(sreda, 16. okt 2019, 15:33) - anonymous [neregistrovani]

Mrtva Vlada

Ne znam sta hoce da kaze ovom izjavom? Sta je to mrtva vlada? Je li to jedino sto je vlada SM sebi dala kao zadatak, pa sada treba da pada? Ili sta treba da ucini? Da li reforme rade za Francusku ili za narod SM? Uci gospodine Zaev, kao i svi politicari iz vladajuce i opozicione koalicije, da je ulazak u EU pokretna meta, pa se spremite na sledecih 20-ak godina da na tome radite, a ne da obecavate narodu nesto neostvarivo. Prakticno treba da radite na sebi nezavisno od EU ili Zapada, a negde sredinom ovog veka ce to ostvariti "neki novi klinci".