Državljanin Srbije oslobođen optužbi za terorizam u Crnoj Gori

Jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, zvanično je oslobođen, pošto je Viši sud u Podgorici doneo presudu kojom se odbija optužba protiv njega za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, prenose crnogorski mediji.

Prethodno je Specijalno tužilaštvo, nakon skoro tri godine trajanja procesa, u završnoj reči odustalo od krivičnog gonjenja osumnjičenog M. J., jedinog koji je svojevremeno priznao učešće u navodnom pokušaju državnog udara u oktobru 2016. godine.

Uhapšeni M. J. je u septembru 2017. godine, nakon što je u sudnici izneo odbranu, pobegao iz Crne Gore, pa je za njim bila raspisana poternica. Potom je tvrdio da ga je Specijalno tužilaštvo pretnjama nateralo da prizna krivicu.

Portparol Višeg suda Aida Muzurović potvrdila je tu informaciju i pojasnila da je Viši sud doneo ovakvu odluku nakon što je tužilaštvo na glavnom pretresu u završnoj reči odustalo od daljeg krivičnog gonjenja.

Osumnjičeni M. J. je na suđenju ispričao da je u Crnu Goru došao 18. oktobra 2016. godine po dogovoru sa S. S., koji je od njega tražio da u Ulici Vojislava Grujića u Podgorici baci Molotovljev koktel na kuću u kojoj su bile smeštene neke političke stranke, što on nije uradio iz straha da nekoga ne povredi, pa je na tom objektu samo polomio dva stakla.

Nakon što je izneo odbranu pobegao je iz Crne Gore, nakon čega je doneta odluka da mu bude suđeno u zasebnom postupku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво