HRT o sastanku s kosovskim ambasadorom zbog srpske zastave

Hrvatska radio-televizija (HRT) odbacila je, kako navodi, pogrešne interpretacije susreta s kosovskim ambasadorom Gezimom Kasapolijem i tvrdnje o političkom uticaju na HRT koji su se pojavili u pojedinim hrvatskim medijima.

Kosovski ambasador Gezim Kasapoli zatražio je službeni sastanak s predstavnicima HRT-a nakon što je u podnevnom Dnevniku HRT-a u nedelju izveštaj o kosovskim izborima "propustom popraćen zastavom Republike Srbije".

"Sastanak je održan u ponedeljak, 7. listopada, u prostorijama HRT-a i njemu je, uz veleposlanika Kasapolija, nazočila i Ermina Lekaj Prljaskaj, saborska zastupnica iz redova albanske manjine, dok su HRT predstavljali glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević i urednica IMS-a Katarina Periša Čakarun", navodi se na sajtu HRT-a.

HRT je tada "primio na znanje prigovor veleposlanika Republike Kosovo te se ispričao zbog propusta u podnevnom Dnevniku".

Ukazuje se i da su Kasapolija izvestili "da je protiv odgovornih djelatnika HRT-a, sukladno internim procedurama, i prije iznesenog prigovora već tijekom tog jutra pokrenut stegovni postupak te da su poduzete mjere da sličnih propusta ubuduće ne bude".

Razgovaralo se i o mogućnostima dalje primene sporazuma koji HRT ima s RTK-om.

"HRT je primio na znanje sve što su predstavnici kosovske strane izrekli i procijenit će što je od iznesenih prijedloga i inicijativa u skladu s uređivačkom politikom HRT-a. HRT odlučno odbacuje sve druge interpretacije ovog sastanka jer kao javni servis svoju uređivačku politiku vodi u skladu sa Zakonom o HRT-u i Ugovorom s Vladom Republike Hrvatske", navedeno je na sajtu HRT-a.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 09. okt 2019, 11:29) - anonymous [neregistrovani]

jaka stvar

a Albanci se uneli u ulogu drzavnosti pa se kao vredjaju na nepostovanje njihove "drzave"!
Da nije ovakve geopolitike, zna se cije, u koju su oni slucajno uklopljeni ( trenutno!) videli bi drzavu samo tamo gde i jeste - preko Prokletija!
A ova farsa da bude Srbima za nauk! Nema vise udruzivanja i bracenja sa svakim!Svoje cuvati!!!