HRT o sastanku s kosovskim ambasadorom zbog srpske zastave

Hrvatska radio-televizija (HRT) odbacila je, kako navodi, pogrešne interpretacije susreta s kosovskim ambasadorom Gezimom Kasapolijem i tvrdnje o političkom uticaju na HRT koji su se pojavili u pojedinim hrvatskim medijima.

Kosovski ambasador Gezim Kasapoli zatražio je službeni sastanak s predstavnicima HRT-a nakon što je u podnevnom Dnevniku HRT-a u nedelju izveštaj o kosovskim izborima "propustom popraćen zastavom Republike Srbije".

"Sastanak je održan u ponedeljak, 7. listopada, u prostorijama HRT-a i njemu je, uz veleposlanika Kasapolija, nazočila i Ermina Lekaj Prljaskaj, saborska zastupnica iz redova albanske manjine, dok su HRT predstavljali glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević i urednica IMS-a Katarina Periša Čakarun", navodi se na sajtu HRT-a.

HRT je tada "primio na znanje prigovor veleposlanika Republike Kosovo te se ispričao zbog propusta u podnevnom Dnevniku".

Ukazuje se i da su Kasapolija izvestili "da je protiv odgovornih djelatnika HRT-a, sukladno internim procedurama, i prije iznesenog prigovora već tijekom tog jutra pokrenut stegovni postupak te da su poduzete mjere da sličnih propusta ubuduće ne bude".

Razgovaralo se i o mogućnostima dalje primene sporazuma koji HRT ima s RTK-om.

"HRT je primio na znanje sve što su predstavnici kosovske strane izrekli i procijenit će što je od iznesenih prijedloga i inicijativa u skladu s uređivačkom politikom HRT-a. HRT odlučno odbacuje sve druge interpretacije ovog sastanka jer kao javni servis svoju uređivačku politiku vodi u skladu sa Zakonom o HRT-u i Ugovorom s Vladom Republike Hrvatske", navedeno je na sajtu HRT-a.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво