Kako će HRT morati da se "iskupi" Albancima

Hrvatska radio-televizija juče je izbore na Kosovu i Metohiji ilustrovala srpskom zastavom. To i ne bi bilo tako čudno da Hrvatska nije među prvima priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova. Ovaj "propust" HRT-a naljutio je Albance, piše "Indeks".

Saborska zastupnica iz redova albanske manjine Ermina Ljekaj Prljaskaj objavila je na Fejsbuku da su se ona i kosovski ambasador u Zagrebu Gezim Kasapoli sastali sa šefovima HRT-a povodom navedene "greške".

Na sastanku je, prema pisanju portala Indeks, bio i glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić.

Indeks prenosi da je Ermina Ljekaj Prljaskaj na Fejsbuku napisala da su se predstavnici Albanaca sa vrhom HRT-a dogovorili da se pokrene disciplinski postupak protiv radnika koji su napravili "propust", te da saborska zastupnica i ambasador gostuju na HRT-u.

Takođe, kako piše u objavi na Fejsbuku, dogovoreno je i da HRT-ova ekipa ode na Kosovo i tamo napravi prilog, te da jedini izvor za situaciju na Kosovu bude "isključivo Radio-televizija Kosovo", prenosi Indeks.

Za poslednji zahtev o RTK kao jedinom izvoru portal Indeks ocenjuje da je "posebno nevjerojatno". 

"Ako je to doista dogovoreno na sastanku HRT-ovih čelnika i nje te kosovskog veleposlanika, mimo normalne procedure, ne samo da je pogrešno, nego je i skandalozno", konstatuje Indeks.

broj komentara 8 pošalji komentar
(utorak, 08. okt 2019, 19:29) - anonymous [neregistrovani]

Kako god.

To zaista za nas nista ne znaci . 

(utorak, 08. okt 2019, 12:34) - anonymous [neregistrovani]

Ljudska prava nisu nebitna u ovom slucaju

A sta ce uraditi srpska strana da spreci ovo krsenje ljudskih prava u HRT? Da li ce prijaviti tamo gde treba a to je EU ?

(utorak, 08. okt 2019, 07:47) - anonymous [neregistrovani]

Polemika

Ovoliko polemike na jedan propust moze biti samo kod nas, dok nam bitne stvari prolaze bez komentara mi se zamaramo glupostima...

(utorak, 08. okt 2019, 02:11) - anonymous [neregistrovani]

Kosmet

Ma znaju i oni to samo se foliraju... pozz

(utorak, 08. okt 2019, 01:49) - nb [neregistrovani]

Oni ponekad nisu niti sami sebi braca...

...a kamo li Albancima.

(ponedeljak, 07. okt 2019, 21:06) - anonymous [neregistrovani]

sta sada

braca hrvati ..................!!! sta je ovo sada ?

(ponedeljak, 07. okt 2019, 20:34) - anonymous [neregistrovani]

"Ne cini drugome ono sto ne zelis da se tebi desi"...

HRT je po pitanju izbora na KosMetu postavljajuci srpsku zastavu postupio upravo onako kako zahtjeva objektivno novinarstvo.Je li KosMet medjunarodno priznata drzava?Nije?Pa sta hoce Albanci?Hrvatska je vjerovatno u svom razmisljanju dosla dotle da mora racunati na neke buduce komsijske pretenzije na svoju teritoriju,kao sto racunaju i Spanija,Slovacka,Rumunija,Grcka i Kipar pa se prema tome i odnose prema Srbiji i njenoj AP KiM ne priznavajuci "nezavisnost" KosMeta.Jer,i u Bibliji se kaze:"Ne cini drugome ono sto ne zelis da se tebi desi".

(ponedeljak, 07. okt 2019, 20:10) - anonymous [neregistrovani]

eto....

hvala vam braco Hrvati, znao sam da ce te biti uz nas na bilo koji nacin...((-: