Jovanovski ostaje u pritvoru

Bojan Jovanovski, poznat kao Boki 13, osumnjičen u aferi "Reket" ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bekstva.

Apelacioni sud u Skoplju odbacio je žalbu advokata Jovanovskog, Saše Dukovskog, kojom je tražio da Jovanovskom bude određena alternativna mera za obezbeđivanje prisustva na sudu.

Jovanovski je zatražio na javnom ročištu u Apelacionom sudu u Skoplju u četvrtak  oslobađanje iz pritvora zbog lošeg zdrastvenog stanja koji ugrožava njegov život, te naglasio da neće pobeći, jer mu je životni cilj da dokaže svoju nevinost u aferi "Reket".

Bojan Jovanovski zajedno sa biznismenom Zoranom Mileskom osumnjičen je za iznudu 1,5 miliona evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje iz pritvora.

U aferi "Reket" osumnjičena je i bivša šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva koja se tereri za zloupotrebu službenog položaja.

U prisluškivanim razgovorima koji je objavio italijanski list "La Verita" između Boki 13 i Kamčeva čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši da ne brine i da će sve biti ok.

Samo Janeva je mogla, prema zakonima Specijalnog tužilaštva u toj zemlji, da odobri rešenje o oslobađanju iz pritvora osumnjičenima u slučajevima tog tužilaštva, u ovom slučaju Jordana Kamčeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво