Pupovac: Pokušavaju da me ućutkaju

Poslanik u Saboru i predsednik Samostalne demokratske stranke Milorad Pupovac poručio je da je koalicija njegove stranke i vladajućeg HDZ-a mnogo više koristila Hrvatskoj nego što to, kako je rekao, misle oni koji traže da njegova stranka izađe iz vlasti.

Milorad Pupovac je rekao da svi kojima je stalo do toga da se sačuva Evropa na demokratskim i slobodarskim temeljima, treba na stranu da stave političke razlike, etničku i versku pripadnost.

"Trebalo bi se udružiti, da te vrednosti hrvatskog Ustava branimo jednako kako smo branili evropski put u članstvo", rekao je Pupovac.

Svaka alternativa bi, kaže, bila veoma ozbiljan i opasan izbor.

Pupvac je rekao da se nada da će krivične prijave koje su podnete protiv njega zbog izjava u kojima poredi današnju Hrvatsku sa NDH i da je Hrvatska faktor nestabilnosti u regionu, biti što pre rešene.

Komentarisao je i, kako se navodi, kontroverznu izjavu riječke HDZ-ovke, Ivone Milinović, o "Srbima i vrbama".

"O tome sam često govorio i zbog toga što sam se osvrnuo na takve poruke došao sam u situaciju da sada pokušavaju da me ućutkaju, da ne mogu da govorim o takvim i sličnim pojavama", reka je Pupovac.

Potvrdio je da će se odazvati pozivu Hvidre na razgvor, jer je interes te stranke da razgovara sa svima, posebno kada je reč o ozbiljnim i dubokim nesprazumima.

"Videćemo šta taj poziv znači i videćemo šta pretpostavlja takav sastanak. Ponoviću, naš je interes da sa svakim razgovaramo i da otklanjamo nesporazume koji postoje u društvu, a ovo jeste jedan od ozbiljnih i dubokih nesporazuma, pa ćemo mu posvetiti potrebnu pažnju", rekao je Pupovac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво