Janeva ostaje u pritvoru zbog afere "Reket"

Apelacioni sud u Skoplju odlučio je da bivša šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji, koja je osumnjičena u aferi "Reket", Katica Janeva ostane u pritvoru.

Kako prenosi portal Plusinfo, drugostepeni sud nije prihvatio žalbe njenih advokata i kao razlog je naveo opasnost od bekstva.

Druga dva razloga – ponavljanje dela i uticaj na svedoke odbačeni su nakon što je Janeva razrešene sa funkcije šefice Specijalnog tužilaštva.

Pored Janeve u slučaju "Reket" pritvoren je i makedonski šoumen Bojan Jovanovski, poznat po nadimku Boki 13, dok je drugoosumnjičeni biznismen Zoran Mileski pušten u kućni pritvor.

Janeva je osumnjičena da je zloupotrebila službena ovlašćenja time što je omogućila skopskom biznismenu Jordanu Kamčevu da se brani sa slobode i ukinula mu meru pritvora, za šta je Kamčev isplatio Jovanovskom i Mileskom reket od 1,5 miliona evra.

Uhapšena je mesec posle pritvaranja Jovanovskog i Mileskog, nakon što je italijanski list La Verita objavio prisluškivane razgovore između Jovanovskog i Kamčeva, u kojima se čuje glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši da "ne brine i da će sve biti ok".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво