Dodik: Komšić u GS UN iznosio privatne stavove

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, rekao je da predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, u obraćanju na Generalnoj skupštini UN, izneo privatne stavove, jer za to nije dobio saglasnost druga dva člana tog najvišeg državnog tela.

Milorad Dodik kaže da je "Komšić jedna prevara, jer je za hrvatskog člana Predsedništva izabran glasovima Bošnjaka".

"Taj identitet prevare kod njih stalno postoji. Opet ću reći i stojim iza toga, da želim i u ovom trenutku da se formira vlast u BiH. To je logično nakon izbora. Ali, nikakva priča o članstvu i kretanju ka NATO, neće se desiti", poručio je Dodik.

Istakao je da Komšić pokušava da to predstavi kao neke svoje ciljeve.

"Pa kada BiH nije bila u krizi. Ona je u krizi od kada postoji. Pitam, ima li period da se beleži u BiH kao period prosperiteta? Jednostavno, ja da sam želeo da napravim krizu, to sam mogao da uradim. Mogao sam da blokiram Predsedništvo, ali nisam. Neko drugi je rekao da se ne može formirati Savet ministara, nisam ja", naveo je Dodik.

U tom smisli, kaže, ako bi neko želeo da upotrebi logiku, video bi da je, kako ističe, "Komšić jedno političko nedonošče ubačeno na izborima".

"Komšić je smišljen kao podvala Hrvatima. On pokušava da se nametne. Da bi Predsedništvo imalo snagu, mora da ima saglasnost sva tri člana. To što Komšić sada iznosi, to su privatni stavovi i nepoštovanje Predsedništva", rekao je Dodik.

Komšić je u obraćanju na GS UN u Njujorku kritikovao susede rekavši da pojedinim aktvnostima unose nemir i destabiiziju BiH s ciljem njihovih političkih interesa.

Kako je preneo portal Radiosarajeva, Komšić je u Njujorku komentarisao jučerašnje posotrojavanje Žandarmerije MUP-a Republike Srpške i najave Milorada Dodika da neće odustati od rezervnog sastava policije.

Komšić je rekao da se "Dodik grdno vara ako misli da nekoga time može da zaplaši", te dodao da bi srpski član Pedsedništva BiH trebalo da "odustane od traženja belaja".

"Nije u toj poziciji nimalo. Nadam se da mu je to jasno, ako sebi dobro želi", naveo je Komšić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво