Vijesti: Kneževiću oduzeti svi pasoši i ograničeno kretanje

Crnogorskom biznismenu Dušku Kneževiću u londonskom sudu su oduzeti pasoši – crnogorski, britanski i kiparski, ograničeno mu je kretanje i nad njim je uveden elektronski nadzor, potvrdio je "Vijestima" glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Drugi izvor je za Vijesti objasnio je da je Kneževiću uveden i "policijski čas", odnosno da se ne sme kretati posle 23 časa.

Time je formalno počeo proces ekstradicije, a Knežević je na saslušanje pozvan zbog poternice koju je za njim raspisalo crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo, navode Vijesti.

Prema saznanjima Vijesti iz više izvora, Kneževiću je zabranjeno da napušta Veliku Britaniju.

"Obaviješten sam da je Knežević saslušan po potjernici koju smo raspisali za njim. Velika Britanija je jedna od najrazvijenijih demokratija svijeta i ona djeluje u skladu sa zakonom. Meni je pravo zadovoljstvo kada sarađujem sa Ujedinjenim Kraljevstvom", rekao je Katnić.

Potvrdio je da su tamošnje vlasti Kneževiću zabranile da se približava aerodromima, železničkim stanicama i lukama.

"Sada slijedi standardna procedura tokom koje će londonski sud od nas tražiti dokumentaciju na osnovu koje tražimo izručenje. Mi ćemo postupati po njihovim zahtjevima, a naš zahtjev pred tamošnjim sudom zastupa britanski tužilac", objasnio je Katnić.

Zatraženo je da Knežević i njegov pravni tim do narednog ročišta, 17. oktobra, iznesu argumente protiv ekstradicije u pisanoj formi, kao i da prilože sve dokaze na koje imaju nameru da se pozivaju.

Kneževiću nije određen ekstradicioni pritvor, jer je sudu položio jemstvo od 70.000 funti.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 20. sep 2019, 20:12) - milan lala [neregistrovani]

"argumenti "

Odgovor na : @ "sada ce se videti ko ima jace argumente ". Smesno je i pomisliti da ce ovde neku ulogu igrati pravni "argumenti " to jest materijalni dokazi krivicnog dela . Ovde ce odluciti nato-politika , Knezevic nema chanse na posten proces.

(petak, 20. sep 2019, 12:46) - anonymous [neregistrovani]

Nije uopste posteno, jer se pobednik zna unapred, jer......

…...to nije nista novo, oduvek je tako bilo!!!

(petak, 20. sep 2019, 11:19) - anonymous [neregistrovani]

Sada će se videti

Ko ima jače argumente (€).