Potpisan ugovor o izgradnji bugarskog dela Turskog toka

Bugarska kompanija "Bulgartransgas" potpisala je sa "Arkad konzorcijumom" iz Saudijske Arabije ugovor o izgradnji bugarskog dela Turskog toka, od turske do srpske granice.

Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je da će to biti takozvani "Balkanski tok", da su cevi već u Bugarskoj i da izgradnja počinje u četvrtak.

Kako se navodi, gasovod mora biti u funkciji za 615 dana, tako da se investitor obavezao da će 308 kilometara gasne infrastrukture izgraditi u prvih 250 dana.

Bugaski premijer je istakao da će gas kroz Bugarsku dolaziti iz Rusije, susednih zemalja i interkonektora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се