Knežević objavio snimak o navodnoj korupciji, tvrdi da je davao novac tužiocu

Predsednik "Atlas grupe" Duško Knežević, za kojim je Crna Gora raspisala poternicu, objavio je snimak razgovora koji navodno dokazuje umešanost u korupciju vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića.

Crnogorski biznismen Duško Knežević objavio je snimak koji navodno sadrži njegov razgovor sa sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadom Vujoševićem, koji potvrđuje da je prenosio novac do Ivice Stankovića, ali da to ne može da se dokaže.

U saopštenju pokreta "Do slobode" se navodi da se Stanković, u zamenu za novac, "obavezao da prestane progon određenih inostranih klijenata Atlas banke".

Na snimku se navodno čuje Knežević koji kaže da je reketiran i traži od Vujoševića da utiče na Stankovića da bi se pustio njegov kum Dejan Sekulić i preti da će, ako se to ne desi, objaviti snimak.

Snimak i saopštenje pokreta "Do slobode", na čijem je čelu Knežević, objavili su svi crnogorski mediji.

Knežević je Vijestima rekao da se radi o 700-800.000 evra i da je Vujoševiću novac davao u poslednje tri godine.

Stanković to negira i kaže da bi Kneževiću na snimku mogli da pozavide svetski reditelji.

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

Predsednik "Atlas grupe" izbegao je hapšenje odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju, čiji je takođe državljanin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво