Crnadak: Sprovođenje rezolucije SDA ugrozilo bi mir u BiH

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ocenio je da bi sprovođenje deklaracije bošnjačke Stranke demokratske akcije ugrozilo mir i stabilnost ne samo u BiH nego i na Balkanu i ovom delu Evrope.

Igor Crnadak je izjavio da očekuje reakciju međunarodne zajednice, jer je rezolucija, koja je u subotu usvojena na kongresu SDA u Sarajevu, protiv međusobnog razumevanja, poverenja i bilo kakvog dogovora, prenosi Fena.

"Rezolucija je antidejtonska, antievropska, te protiv interesa srpskog naroda, RS i protiv BiH, koja može da ostane i funkcioniše uz unutrašnji dogovor. Sve drugo osim BiH zasnovane na dva entiteta, dovelo bi do poremećaja balansa uspostavljenog u Dejtonu", smatra Crnadak.

Dodao je da su tvrdnje SDA da neće odustati od promene imena RS dodatna provokacija i potpuno nepotrebna radikalizacija u ionako teškom momentu u BiH.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво