Crnadak: Sprovođenje rezolucije SDA ugrozilo bi mir u BiH

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ocenio je da bi sprovođenje deklaracije bošnjačke Stranke demokratske akcije ugrozilo mir i stabilnost ne samo u BiH nego i na Balkanu i ovom delu Evrope.

Igor Crnadak je izjavio da očekuje reakciju međunarodne zajednice, jer je rezolucija, koja je u subotu usvojena na kongresu SDA u Sarajevu, protiv međusobnog razumevanja, poverenja i bilo kakvog dogovora, prenosi Fena.

"Rezolucija je antidejtonska, antievropska, te protiv interesa srpskog naroda, RS i protiv BiH, koja može da ostane i funkcioniše uz unutrašnji dogovor. Sve drugo osim BiH zasnovane na dva entiteta, dovelo bi do poremećaja balansa uspostavljenog u Dejtonu", smatra Crnadak.

Dodao je da su tvrdnje SDA da neće odustati od promene imena RS dodatna provokacija i potpuno nepotrebna radikalizacija u ionako teškom momentu u BiH.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. sep 2019, 15:25) - anonymous [neregistrovani]

Kod ovoga

danas jedno a sutra drugo

(nedelja, 15. sep 2019, 21:39) - anonymous [neregistrovani]

"ugrozio bi mir"

kao da ga je bilo u Bosni.

(nedelja, 15. sep 2019, 21:38) - anonymous [neregistrovani]

Rezolucija SDA

ce se sprovesti , drago to nekome ili ne.Bosna na nacin kao do sada ne moze dalje zivjeti.

(nedelja, 15. sep 2019, 17:43) - anonymous [neregistrovani]

Rezolucija SDA ..

SDA ns odustaje od osnovnih postulata Islamske drklaracije Alije
Na kojima je sazdana.I najnovija Rezolucija to potvrdjuje i gura prst u oko Srbima a na odredjen nacin i Hrvatim a u BiH.
Nekada mi smetaju neke izjave Dodika ali sve vise razumijem da su to iznudjeni potezi i stsvovi,jer smo vidjeli i vidimo da se uz pomoc SAD i Zapada ,sponzora ,pogotovo ranije ,ovakve u pokusaju izmijenjene BiH.Unitaristicka BiH je kazamat za Srbe a i Hrvate u BiH.
Zato borba protiv takve BiH mora niti jos jaca.