Podgorica odbila zahtev Saše Sinđelića za azil

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore donelo je rešenje kojim je odbijen zahtev dodeljivanja azila Saši Sinđeliću, svedoku-saradniku u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, sopšteno je CdM-u iz MUP-a.

U saopštenju se navodi da je uvidom u dokaze dostavljene ovom organu, utvrđeno da je Saša Sinđelić učinio krivično delo pre ulaska u Crnu Goru, za koje je, u skladu sa zakonodavstvom te države, propisana kazna zatvora u trajanju od pet godina ili teža kazna, čime su se stekli zakonski uslovi da se ovo lice isključi od prava na azil, preneo je podgorički portal CdM.

Iz MUP-a ističu da je Saša Sinđelić (38) u toku postupka po zahtevu za dobijanje međunarodne zaštite saslušan u dva navrata, i tada je izneo činjenice i okolnosti zbog kojih je zatražio zaštitu u Crnoj Gori.

"Međutim, priroda iznetih činjenica i okolnosti nije mogla bitno uticati na donošenje drugačije odluke", navedeno je u saopštenju.

Protiv donetog rešenja Sinđelić može da podnese tužbu Upravnom sudu, u roku od 15 dana od dana dostavljanja ovog rešenja.

Viši sud u Podgoici je prošle sedmice doneo odluku kojom se odobrava izručenje Sinđelića Hrvatskoj, koja ga potražuje radi izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od 21 godine zbog ubitva Mirka Fotisa.

Crnogorska policija je 2. jula ove godine, postupajući na osnovu međunarodne poternice Interpol Zagreb, uhapsila Sašu Sinđelića.

Sinđelić je 17. juna ove godine stigao ilegalno u Crnu Goru, jer su mu, kako je navodno rekao inspektorima Odeljenja bezbednosti Rožaje, stizale stalne, konkretne pretnje da će biti ubijen.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво