Hrvatska policija objavila nove informacije o napadačima na Srbe u Uzdolju

Šibenska policija završila je kriminalističku istragu o napadu na Srbe u Uzdolju, 21. avgusta, pošto je privela ukupno 14 osoba, dok je jedna osoba u bekstvu.

Hrvatski portal Dnevnik navodi da su privođenje osumnjičenih pratili građani, koji su vređali novinare, a reč je najverovatnije o prijateljima i članovima porodica privedenih.

Šef Odeljenja opšteg kriminaliteta u Službi kriminalističke policije Šime Pavić rekao je novinarima da je istraga završen i da je još 10 osoba privedeno sa područja Šibenika, Splita i Sinja.

Svi huligani odranije su poznati policiji zbog navijačkih izgreda, rekao je Pavić na konferenciji.

Oni su starosti od 19 do 29 godina. Za još jednom osobom policija traga.

Svi privedeni su, prema njegovim rečima, pripadnici navijačke grupe.

Uhapšeni su osumnjičeni da su 21. avgusta okupili u Splitu i s više privatnih vozila uputili prema mestu Uzdolje, a na temelju prethodnog dogovora da će otići u ugostiteljski objekt u kojem se prati fudbalska utakmica Crvena zvezda-Jang bojs kako bi se nasilnički ponašali prema gostima kafića.

Inače, za kazneno delo nasilničkog ponašanja napadačima preti kazna do tri godine zatvora, kao i za nanošenje telesnih povreda. Predviđena zatvorska kazna za krivično delo oštećenja tuđe stvari je od šest meseci do pet godina.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара