Migrantska kriza, nove optužbe na račun hrvatske policije

Migranti koji su legalno vraćeni iz Slovenije u Hrvatsku ilegalno su prebacivani u BiH, navodi portal "Žurnal". Građani su snimili kombi hrvatske policije i migrante koji se izvlače iz provalije. Prema navodima "Žurnala", hrvatski policajci su vikali migrantima: "Upucaću te". Hrvatska policija negira te navode i tvrdi da su samo sprečili ulazak migranata na teritoriju Hrvatske.

Na snimku se vidi da su migranti kasnije izvedeni iz policijskog kombija i naterani da stanu na rub dubokog jarka. Žurnal navodi da je jedan policajac izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca u vazdh. Migranti su skočili u jarugu na čijem dnu je granica sa BiH. To je bilo 6. avgusta ove godine.

Građani koji su čuli pucnjavu pozvali su Graničnu policiju BiH. Nekoliko minuta kasnije, graničari su pronašli migrante u provaliji.

Prema navodima Žurnala, kasnije se na snimku vidi kombi hrvatske policije kako napušta mesto sa kojeg su migranti gurnuti u provaliju a potom i graničari koji pokušavaju da ukažu pomoć povređenim migrantima.

Žurnal je objavio i fotografije čaura sa lica mesta kao delova odeće migranata kod provalije. 

Iz Doma zdravlja velika Kladuša je rečeno da je dvanaest migranata zadobilo lakše povrede a njih šestoro je poslato na radiološku obradu.

Hrvatska policija je 7. avgusta saopštila da nema ništa sa incidentom i da njihovi policajci nisu ilegalno prebacivali migrante u BiH. Navode da su samo sprečili ulazak migranata na teritoriju Hrvatske.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара