Komšić: Dodik više neće insistirati na ovakvim sednicama

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da je današnja sednica tog tela, koja je na dnevnom redu imala samo jednu tačku dnevnog reda, "izbor Zorana Tegeltije za mandatara", otkazana na zahtev srpskog člana, Milorada Dodika, koji je, kako je kazao, najavio da više neće insistirati na održavanju sednice takvog tipa.

Željko Komšić je rekao da je Dodik najavio da, ukoliko do 5. septembra ne bude formiran Savet ministara, NSRS će tražiti povlačenje iz učešća u OSBiH.

Komšić je podsetio da je Dodik već rekao da ga ne zanima Tužilaštvo i Sud BiH, samim tim, rekao je, on ne priznaje ni Bosnu i Hercegovinu.

"Ja ne bih voleo da se dese opstrukcije i da idemo ka blokadi kako je to najavio Dodik", rekao je, nakon kraće pauze, Komšić, preneo je portal Radio Sarajevo.

Govoreći o sporazumu koji su potpisali lideri SDA, SNSD i HDZ BiH, čiji rok ističe 5. septembra, Komšić je rekao da bi najradije voleo da o tome novinari pitaju Vigemearka.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво