Zatvoren most koji povezuje Zvornik i Mali Zvornik

Zbog rekonstrukcije most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koji povezuje Zvornik i Mali Zvornik od danas će biti zatvoren za saobraćaj, najavljeno je iz zvorničke Gradske uprave.

Saglasnost za zatvaranje mosta, koji je granični prelaz između BiH i Srbije, u trajanju od tri meseca dali su nadležni organi obe zemlje.

Most će biti zatvoren dok budu izvođeni neki od radova koji most čine nebezbednim za pešake.

Grad Zvornik će zajedno sa opštinom Mali Zvornik obezbediti autobus koji će saobraćati na relaciji Karakaj-Zvornik, odnosno Mali Zvornik-Novi most u Karakaju, a koji će pomoći građanima oba grada da prelaze sa jedne na drugu obalu.

Vlada Srbije izdvojila je 600.000 evra za rekonstrukciju ovog mosta na kojem će u prvoj fazi radova biti obuhvaćeno skidanje sadašnje kolovozne mase i asfaltiranje gazeće površine mosta.

Ugovorom, koji su potpisali gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i Miroslav Lazarević - direktor zvorničke firme "Enikon gradnja", koja izvodi radove, predviđeno je peskarenje metalne konstrukcije mosta, zamena dotrajalih delova, sanacija jednog nosivog kamenog stuba, farbanje metalne konstrukcije i postavljanje rasvete.

Prema tenderu, radovi će trajati 12 meseci, planirano je da izvođač radova za tri meseca uradi glavne radove nakon kojih bi most bio otvoren za pešake, dok bi u preostalom periodu bili izvođeni radovi koji neće uticati na bezbednost građana koji koriste ovaj granični prelaz.

Most preko Drine između Malog Zvornika i Zvornika izgrađen je sredstvima kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i Ministarstva građevine Kraljevine Jugoslavije.

Most je završen krajem 1929. godine, a u saobraćaj ga je pustio kralj Aleksdandar 12. januara 1930. godine.

Tadašnja opština Zvornik odlučila je da od toga dana most bude nazvan po ktitoru - kralju Aleksandru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи