Traga se za vozačem kombija srpskim državljaninom koji je sa migrantima sleteo u Kupu

Vozač kombija sa migrantima koji je sleteo u reku Kupu kod hrvatskog mesta Slatina Pokupska je srpski državljanin. Sumnja se da u području prema kojem je pobegao ima mina. Na graničnom prelazu Bajakovo uhapšene tri osobe za koje se smatra da su u vezi sa napadačem.

U mestu Slatina Pokupska hrvatski policajci pokušali su rano ujutro da zaustave kombi nemačkih registracijsksjih oznaka koji se nije zaustavio, nego je vozač povećao brzinu, pa je kombi sletelo u reku Kupu.

Vozač, inače državljanin Srbije, pobegao je u minski sumnjivo područje, a iz kombija koji je tonuo policajci su spasili 11 migranata, među kojima ima žena i dece, od kojih je jedna preminula tokom pružanja lekarske pomoći na mestu događaja, prenosi HRT.

Portparol Policijske uprave sisačko-moslovačke Dario Kačmarčik rekao je novinarima da su osobe koje su se nalazile u kombiju smeštene u policijsku stanicu Glina.

"Tamo će se obaviti obavijesni razgovor o okolnostima noćašnjeg događaja, u cilju pronalaska vozača. Za njim se, rekao je, intenzivno traga, uključeni su svi policijski službenici – od specijalne, preko interventne do granične, kao i potražni psi", naveo je Kačmarčkik.

Kako se ističe u saopštenju hrvatske policije, vozač je iskočio iz kombija i pobegao prema području za koje se sumnja da ima mina, ostavljajući vozilo da tone.

Lokalni stanovnici pretpostavljaju da je reč o osobi koja dobro poznaje teren.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво