Uhapšeni osumnjičeni za napade kod Knina

Hrvatska policija uhapsila je dvojicu muškaraca koji se sumnjiče da su u sredu uveče napali Srbe kod Knina. Policija je u noći nakon incidenta uhapsila jednog 25-godišnjaka i jednog 28-godišnjaka, koji je bio u vidno alkoholisanom stanju, prenosi portal Indeks.

U napadu u mestu Đevrske, prema rečima svedoka, trojica napadača su Srbe vređala na nacionalnoj osnovi i razbijala inventar kafića.

U policijskoj stanici Knin završeno je kriminalističko istraživanje 28-godišnjaka i 25-godišnjaka okrivljenim za prekršaj iz člana 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, stoji u saopštenju policije.

Kako se navodi, utvrđeno je da su osumnjičeni 21. avgusta oko 22 časa i 50 minuta u alkoholisanom stanju došli u ugostitljski objekat 62-godišnjaka vozilom marke "golf" šibeničkih registarskih oznaka, a zatim je 25-godišnjak na "naročito drzak i nepristojan način na nacionalnoj osnovi vređao 62-godišnjeg vlasnika ugostiteljskog objekta".

Pritom, su narušavali javni red i mir naočigled gostiju, da bi zatim 28-godišnjak verbalno napao vlasnika ugostiteljskog objekta.

Osumnjičeni su posle ispitivanja uz Optužni predlog privedeni Opštinskom sudu u Šibeniku zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U saopštenju policije navodi se i da je 28-godišnjak 22. avgusta 15 minuta posle ponoći zatečen kako u vidno alkoholisanom stanju upravlja vozilom u Konjevratima, i da je odbio alko-test.

Policija tek treba da utvrdi da li su trojica napadača u Đevrskama bili u grupi onih koji su napali goste kafića u Biskupiji koji su pratili utakmicu Crvene zvezde u Ligi šampiona, posle čega je petoro ljudi završilo u bolnici.

Za taj napad niko nije uhapšen, navodi Indeks.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво