Istraga zbog pretnje smrću Miloradu Dodiku

Tužilaštvo BiH istražuje pretnje smrću srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, izrečenim u komentarima na portalu "BN televizije", saopšteno je iz te pravosudne institucije.

Viša stučna saradnica za odnose sa javnošću Tužilaštva BiH Adisa Karačić navela je da je ta institucija primila obaveštenje od Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) u vezi sa pretećim sadržajem Dodiku.

"Predmet je u radu, više informacija ili detalja ne možemo davati", rekla je Karačićeva.

Iz Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH 19. avgusta je agenciji Srna rečeno da su preduzeli potrebne mere na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u vezi s pretnjama smrću srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku izrečenim u komentarima na portalu BN televizije i o preduzetim merama obavestila Tužilaštvo BiH.

Iz Sipe podsećaju da su 30. jula primili informaciju MUP-a Republike Srpske o članku objavljenom na portalu te televizije i komentaru sa pretećim sadržajem upućenim Dodiku od NN lica pod pseudonimom "Romanija".

U tom komentaru se kaže: "Vukane, kapu ti skidam. Da ti Bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti sa čela Republike Srpske i napaćenog naroda. Molim Boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво