Meta: Albanci ključni faktor evroatlantske budućnosti Crne Gore

Albanci su ključni faktor evroatlantske budućnosti Crne Gore, saglasili su se u Tirani predsednik Albanije Iljir Meta i predsednik crnogorske opštine Tuzi Nik Đelošaj.

Albanci u Crnoj Gori i dalje će biti ključni faktor evroatlantske i evropske budućnosti ovog prijateljskog i važnog partnera za mir i stabilnost u regionu, saopšteno je nakon razgovora Iljira Mete i Nika Đelošaja.

Meta je, kako se navodi, Đelošaju poželeo uspeh na poziciji predsednika opštine Tuzi, koju čini većinsko albansko stanovništvo.

Predsednik Albanije je, kako je prenela prištinska Koha, naglasio da pobeda Đelošaja na poslednjim lokalnim izborima u toj opštini, nije samo prilika za unapređenje lokalne vlasti, već i za pokazivanje liderskih veština Albanaca kroz saradnju i suživot s Crnogorcima i sa svim ostalim etničkim grupama.

Pohvalio je izvanredne tradicionalne odnose Albanije i Crne Gore kao uzor za celi region izrazio uverenje da će Albanci u Crnoj Gori i dalje biti ključni faktor evroatlantske i evropske budućnosti te, kako je naveo, prijateljske zemlje i važan partner za mir i stabilnost u regionu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 20. avg 2019, 23:04) - Rade [neregistrovani]

CG

Ko s djavolom tikve seje ....... .

(utorak, 20. avg 2019, 19:30) - anonymous [neregistrovani]

Sto znaci!

C.G je deo Albanije,boze porekla i junastva ,sve ode u nepovrat.