Skoplje traži objašnjenje od Prištine zbog meda i krompira

Makedonske vlasti će zahtevati od privremenih institucija u Prištini argumentovano objašnjenje o tome na osnovu kojih međunarodnih standarda je usvojena zabrana izvoza makedonskog krompira i meda na teritoriju KiM, prenosi MIA.

Direktor makedonske Agencije hrane i veterine Zoran Atanasov izjavio je da makedonski proizvodi zadovoljavaju svetske standarde i da je neosnovana izjava kosovskih vlasti o razlozima za zabranu uvoza makedonskog krompira i meda na teritoriji KiM. 

Upitan da li Severna Makedonija razmišlja o uvođenju kontramera Prištini, Atanasov je rekao da se ne razmišlja u tom smeru. 

Prošlog petka kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja naložio je zabranu uvoza krompira i meda iz Severne Makedonije kao odgovor na odluku Skoplja da zabrani uvoz mlade ribe i ikre sa teritorije KiM.

Kako je rekao Šalja, zabrana će ostati na snazi sve dok makedonske vlasti ne razmotre ponovo odluku o zabrani uvoza mlade ribe i ikre sa KiM. 

Skoplje, međutim, tvrdi da nije uvedena zabrana za uvoz ikre i mlade ribe sa KiM, već da je potrebno da ta roba ima sertifikat da je ispravna i da bi se na osnovu toga bez problema uvozila. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 19. avg 2019, 16:32) - anonymous lala [neregistrovani]

To je to

A mislili su sad će da poteče med i mleko .