Avion sleteo na auto-put u Hrvatskoj

Na auto-putu Zagreb–Rijeka, između Vrbovskog i Ravne Gore, sleteo je avion "cesna 150m" na kolovoz.

Incident je prošao bez povređenih. Pilot aviona "cesna 150m" Teodor Goričanec objasnio je da je zbog tehničkih poteškoća bio je prisiljen da sleti na auto-put. U tom trenutku sa njim je bila polaznica pilotske škole.

"Ja sam samo želio jednu stvar, da je kolegica koja je na školovanju cijela, bez ozljeda. Razmišljao sam samo o tome da nekoga ne ozlijedim na autocesti, da nemam nekog na duši kasnije i da nam se avion prilikom dodira i slijetanja ne zapali", rekao je pilot Goričanec.

Upravo zahvaljujući njegovom iskustvu i smirenosti, niko nije povređen, prenosi portal Indeks. Pilot Goričanec iza sebe ima oko 1.000 sati naleta.

"Letjeli smo s aerodroma Lučko prema Rijeci. U 55. minuti leta motor je počeo gubiti snagu. Pokušavali smo se održavati na toj visini, ali nismo uspjeli. Morali smo tražiti prinudni teren za slijetanje", objasnio je Goričanec.

Dodao je da ga ni u jednom trenutku nije uhvatila panika. "Stres se javio tek pola sata nakon događaja, ali sam ga mirno prebrodio", istakao je pilot.

Hrvatski autoklub je izvestio o saobraćajnoj nesreći između tunela Javorova kosa i čvora Ravna Gora u smeru Rijeke, zbog čega se vozi jednom kolovoznom trakom.

Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrbovsko potvrdili su za Jutarnji da su intervenisali na mestu događaja.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво