Obijen automobil telohranitelja porodice Kolinde Grabar Kitarović

Iz hrvatskog MUP-a potvrdili su da se čuvarima koji brinu o bezbednosti članova predsednice Kolinde Grabar Kitarović dogodio propust. U saopštenju MUP-a za Dnevnik TV "Nove" je rečeno da je provaljeno u njihovo službeno vozilo i da je nepoznati počinilac otuđio deo opreme koji je poveren policijskim službenicma za rad.

"Provala u vozilo je izvršena u razdoblju u kojem je zbog izvanrednih okolnosti izvršenja službenog zadatka vozilo kratkotrajno ostalo bez nadzora", objavili su iz MUP-a.

Policajci su sankcionisani zbog nemara a pokrenut je i postupak utvrđivanja njihove odgovornosti za povredu službene dužnosti.  

Jutarnji navodi da se pre desetak dana sličan propust dogoio i čuvarima bivšeg državnog tužioca Dinka Cvitana. 

Naime, dok je on s  porodicom letovao u Zatonu, pola njegovog obezbeđenja je razoružano. Upućeni u događaj kažu da Cvitana i njegovu porodicu neprestano čuvaju po dva telohranitelja koja se menjaju po smenama. 

Dvojica koja su odradila svoju smenu vratili su se u apartman i odlučili malo da se opuste. Dogovorili su se da zajendo odu do prodavnice da kupe nešto da jedu a u apartmanu su ostavili službene pištolje. 

Kada su se vratili, pištolja nije bilo. Neko je provalio u apartman, ukrao im oružje ali i dokumenta.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи