Deca otrovana na brodu kod Hvara su u indukovanoj komi

Petogodišnji dečak i njegova 14-godišnja sestra koji se u splitskoj bolnici leče od trovanja ugljen-monoksidom na brodu kod Hvara, imaju određene promene na mozgu, pokazao je pregled magnetnom rezonancom.

Dečak i devojčica se nalaze u indukovanoj komi i priključeni su na respirator kako bi njihov mozak dobio što više kiseonika i što pre se oporavio, rečeno je iz KBC Split.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, oporavak se ne može postići nikakvim lekovima, već prirodnim procesima, a za to je najbolje stanje mirovanja mozga.

Lekari u KBC Split strepe da bi dečak i devojčica mogli imati neurološke probleme kada budu skinuti s respiratora i kada dođu svesti.

Dodaje se da je funkcija bubrega otrovane dece očuvana, ali da se strahuje za stanje ostalih organa.

Hrvatski portal Dnevnik javio je juče da je uzrok smrti italijanskog preduzetnika i trovanje ostalih putnika ugljen-monoksid iz motora plovila, koji je cureo iz generatora brodskog motora.

Zbog trovanja u utorak je na brodu kod Hvara umro jedan italijanski državljanin, o čemu je obaveštena policija, a još pet osoba s istog broda, dvoje dece i troje odraslih, hitno je prevezeno helikopterima u splitski KBC.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи