Deca otrovana na brodu kod Hvara su u indukovanoj komi

Petogodišnji dečak i njegova 14-godišnja sestra koji se u splitskoj bolnici leče od trovanja ugljen-monoksidom na brodu kod Hvara, imaju određene promene na mozgu, pokazao je pregled magnetnom rezonancom.

Dečak i devojčica se nalaze u indukovanoj komi i priključeni su na respirator kako bi njihov mozak dobio što više kiseonika i što pre se oporavio, rečeno je iz KBC Split.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, oporavak se ne može postići nikakvim lekovima, već prirodnim procesima, a za to je najbolje stanje mirovanja mozga.

Lekari u KBC Split strepe da bi dečak i devojčica mogli imati neurološke probleme kada budu skinuti s respiratora i kada dođu svesti.

Dodaje se da je funkcija bubrega otrovane dece očuvana, ali da se strahuje za stanje ostalih organa.

Hrvatski portal Dnevnik javio je juče da je uzrok smrti italijanskog preduzetnika i trovanje ostalih putnika ugljen-monoksid iz motora plovila, koji je cureo iz generatora brodskog motora.

Zbog trovanja u utorak je na brodu kod Hvara umro jedan italijanski državljanin, o čemu je obaveštena policija, a još pet osoba s istog broda, dvoje dece i troje odraslih, hitno je prevezeno helikopterima u splitski KBC.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 16. avg 2019, 09:59) - anonymous [neregistrovani]

Opet u Splitu

Jak si iz geografije, grad Hvar na otoku Hvaru nalazi sa na više od 100 km od Splita.

(četvrtak, 15. avg 2019, 22:58) - anonymous [neregistrovani]

splicanin

O cemu ti? Kakve ovo veze ima sa Splitom? Osim stо su unesreceni u splitskoj bolnici...

(četvrtak, 15. avg 2019, 22:37) - Mr. Anonimus [neregistrovani]

Opet u Splitu

Hvala Bogu da se u Srbiji ništa ne dešava ( osim 5 -6 mrtvih dnevno koji su poginuli u saobraćaju, ibodeni nožem ili upucani iz vatrenog oružija, ali to nije Hrvatska pa se ne računa )

(četvrtak, 15. avg 2019, 20:55) - anonymous [neregistrovani]

nepropisna ugradnja

Kapetan i vlasnik jahte su uhapšeni jer su na svoju ruku ugradili benzinski generator- agregat sa vazdušnim hlađenjem protivno pravilima struke u prostorije jahte gde to nije smelo da se radi. Došlo je do curenja opasnog gasa u potpalublje gde su kabine za putnike.

(četvrtak, 15. avg 2019, 20:16) - anonymous [neregistrovani]

Opet u Splitu

Izgleda specificno i simptomaticno sto se skoro svake nedelje u Splitu dogodi neki incident.