Split, dvoje dece i dalje životno ugroženo zbog trovanja

Dvoje dece, italijanskih državljana, koji su u utorak s Hvara u teškom zdravstvenom stanju helikopterom prevezeni u splitski KBC na Firulama, i dalje je životno ugroženo, saznaje se u Zavodu za intenzivnu pedijatriju splitske bolnice, prenosi "Indeks".

"Tokom noći deca su bila stabilno, međutim i dalje su životno ugrožena. Celo vreme radimo sve mere intenzivnog lečenja i tako ćemo nastaviti. Mi se nadamo pozitivnom ishodu, ali vreme će pokazati kako će biti i kakve će biti posledice', izjavila je doktorka splitskog Zavoda za intenzivnu pedijatriju Tanja Kovačević.

Kako bi im pomogli, s godišnjeg su odmora na posao vraćeni lekari i medicinske sestre.

Forenzičari iz Zagreba istražiće jesu li italijanski turisti otrovani zbog curenja nekog plina iz brodskog sastava na jedrilici na kojoj su plovili, kako se takođe nagađa u medijima, naveo je HRT. Prva medijska nagađanja bila su da su se italijanski turisti otrovali hranom, odnosno školjkama.

Međutim hrvatski portal Dnevnik javlja da uzrok smrti italijanskog preduzetnika i trovanje ostalih putnika, nisu školjke, već ugljen-monoksid iz motora plovila, koji je curio iz generatora brodskog motora. 

Zbog trovanja čiji uzrok još nije poznat, u utorak je na brodu kod Hvara umro jedan italijanski državljanin, o čemu je obaveštena policija, a još pet osoba s istog broda, od čega dvoje dece i troje odraslih hitno je prevezeno helikopterima u splitski KBC. 

Inspekcija je juče pregledala hvarski restoran u kojemu su Italijani jeli, a on je ponovo otvoren sinoć od 21 čas. Vlasnik restorana za Novu TV sinoć je rekao kako su inspekcija i policija utvrdile ispravnost njihove hrane, prenosi Indeks.  

"Celi grad čeka nalaze policije i inspekcije. Svi smo u mislima s ožalošćenima i decom koja su hospitalizovana", rekao je vlasnik restorana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво