Zbog nevremena u Sarajevu, avioni preusmereni u Beograd i Zagreb

Banjaluku je sinoć pogodilo nevreme praćeno jakim pljuskovima i grmljavinom, a kiša je prešla u intenzivan grad koji je zahvatio pojedine delove grada. Jako nevreme u Sarajevu i smanjena vidljivost uzrokovali su probleme i u avionskom saobraćaju. Dva aviona nisu uspela da slete i preusmerena su na aerodrome u Beogradu i Zagrebu, prenose regionalni mediji.

Banjaluku je noćas pogodilo nevreme praćeno jakim pljuskovima, grmljavinom i gradom. Nevreme je zahvatilo i Sarajevsko-romanijsku regiju.

Na Sokocu je grom udario u čvorište između dalekovoda Sokolovići i UNIS, koji strujom napaja 30 trafostanica, što je izazvalo prekid u elektrosnabdevanju, prenosi RTRS.

Jako nevreme pogodilo je i Federaciju BiH. U Goraždu su se u dve gradske ulice izlile površinske vode i kanalizacija. Poplavljeno je gradsko jezgro, a vatrogasci, civilna zaštita, policija i građani bore se sa blatom i muljem.

Pojedine ulice su potpuno poplavljene. Izlile su se površinske vode i kanalizacija, a voda je ušla i u objekte koje se nalaze duž ulica.

Posle ekstremno toplih dana, Sarajevo je juče zahvatilo nevreme praćeno pljuskovima i grmljavinom koje je donelo osveženje, ali i manjih problema sa strujom.

U pojedinim delovima grada pao je i grad, a građani su prijavili i kratkotrajni nestanak električne energije u Hadžićima i na Ilidži.

 

Jako nevreme u Sarajevu i smanjenja vidljivost uzrokovali su probleme i u odvijanju avionskog saobraćaja. Dva aviona nisu uspela sleteti i preusmerena su na aerodrome susednih država, prenosi Kliks.

Avion kompanije "Flajydubai" koji je letio iz Dubaija ka Sarajevu trebao je sleteti na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 17.55 sati. Kružio je pola sata, ali nije uspio sleteti te je odletio u Beograd. 

Avion "Eurovingsa" iz Štutgarta preusmeren je u Zagreb.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво