Crna Gora poslala Srbiji zahtev za izručenje Dejana Lakića

Crnogorske vlasti poslale su zahtev Srbiji za izručenje Dejana Lakića iz Podgorice, osumnjičenog da je bio jedan od članova kriminalne grupe, koja je utajom poreza i doprinosa i brojnim finansijskim malverzacijama državni budžet oštetila za milionske iznose.

Crnogorske vlasti raspisale su crvenu poternicu za Podgoričaninom Dejanom Lakićem, osumnjičenim da je bio jedan od članova kriminalne grupe koja je utajom poreza i doprinosa i brojnim finansijskim malverzacijama državni budžet oštetila za milionske iznose, prenosi portal RTCG.

Prema navodima više izvora Pobjede, Srbiji je poslat zahtev za njegovo izručenje jer se Lakić, prema sopstvenom kazivanju, već duže nalazi u Beogradu.

Lakić je sve vreme od pokretanja istrage bio nedostupan crnogorskim policijskim i tužilačkim organima, ali je u obraćanju nekim medijima tvrdio da nema nikakve veze sa nelegalnim poslovima za koje ga terete nadležni u Crnoj Gori.

U brojnim medijskim istupima tvrdio je da je on "prevaren i da poseduje dokumentaciju i snimke o umešanosti osoba iz Poreske uprave koje su primale fiktivne fakture kojima se priznaje povrat PDV-a za nepostojeće poslove".

"Ne krijem se, nalazim se u Beogradu i državni organi Srbije su o tome upoznati. Imam dvojno državljanstvo Crne Gore i Srbije, već tri godine i Crna Gora mi je to odobrila. Ostvario sam kontakt sa srpskom službom koja se zainteresovala za neke stvari. Čekaću u Beogradu međunarodnu poternicu, pa ćemo da vidimo što će se dešavati", rekao je Lakić 11. maja za portal Borba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво