Crna Gora poslala Srbiji zahtev za izručenje Dejana Lakića

Crnogorske vlasti poslale su zahtev Srbiji za izručenje Dejana Lakića iz Podgorice, osumnjičenog da je bio jedan od članova kriminalne grupe, koja je utajom poreza i doprinosa i brojnim finansijskim malverzacijama državni budžet oštetila za milionske iznose.

Crnogorske vlasti raspisale su crvenu poternicu za Podgoričaninom Dejanom Lakićem, osumnjičenim da je bio jedan od članova kriminalne grupe koja je utajom poreza i doprinosa i brojnim finansijskim malverzacijama državni budžet oštetila za milionske iznose, prenosi portal RTCG.

Prema navodima više izvora Pobjede, Srbiji je poslat zahtev za njegovo izručenje jer se Lakić, prema sopstvenom kazivanju, već duže nalazi u Beogradu.

Lakić je sve vreme od pokretanja istrage bio nedostupan crnogorskim policijskim i tužilačkim organima, ali je u obraćanju nekim medijima tvrdio da nema nikakve veze sa nelegalnim poslovima za koje ga terete nadležni u Crnoj Gori.

U brojnim medijskim istupima tvrdio je da je on "prevaren i da poseduje dokumentaciju i snimke o umešanosti osoba iz Poreske uprave koje su primale fiktivne fakture kojima se priznaje povrat PDV-a za nepostojeće poslove".

"Ne krijem se, nalazim se u Beogradu i državni organi Srbije su o tome upoznati. Imam dvojno državljanstvo Crne Gore i Srbije, već tri godine i Crna Gora mi je to odobrila. Ostvario sam kontakt sa srpskom službom koja se zainteresovala za neke stvari. Čekaću u Beogradu međunarodnu poternicu, pa ćemo da vidimo što će se dešavati", rekao je Lakić 11. maja za portal Borba.

broj komentara 0 pošalji komentar