Novi snimak iz slučaja "Reket", čuje se glas tužioca Katice Janeve

Italijanski portal "Verita" objavio je novi video-snimak o slučaju "Reket" u Severnoj Makedoniji u kome se, tokom telefonskog razgovora šoumena Bojana Jovanovskog – Bokija 13 i skopskog biznismena Jordana Kamčeva, čuje i glas šefice Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katice Janeve.

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski u saradnji sa biznismenom Zoranom Milevskim iznudio je od biznismena Kamčeva više od milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, obećavši da Janeva neće zahtevati produženje mere pritvora.

 Na snimku Janeva govori Kamčevu "da ne brine ništa, jer će sve biti okej", prenosi portal "a1on".

Za Janevu važi da je bliska vladajućoj strukturi u Severnoj Makedoniji, te se i makedonski premijer Zoran Zaev u nekoliko navrata čvrsto suprotstavio makedonskoj opoziciji koja je zahtevala smenu Janeve zbog, kako su navodili, rada u interesu vladajuće elite.

Makedonski novinar Branko Gerovski u svom tekstu za portal Plusinfo navodi da je i makedonski premijer Zoran Zaev znao da postoje neoborivi dokaze o "bombaškom milionskom reketu i o umešanosti Katice Janeve u aferi".

Gerovski dodaje da je u međuvremenu postalo jasno da je prikrivanje tog skandala nemoguće, te da su zbog toga osumnjičeni i pritvoreni Bojan Jovanovski i Zoran Milevski, dok je Katica Janeva podnela ostavku.

Vlasnik italijanskog portala Verita Laris Gajzer, koji je objavio snimke, rekao je da želi da pomogne u potrazi za istinom u Makedoniji.

"Danas smo objavili drugi deo mog priloga o korupciji u Makedoniji. Od 2015. godine pratim i izveštavam o tome kako se grupa nekompetentnih političara uz pomoć neprijateljskih stranih sila bestidno igra sa životima i sudbinom makedonskog naroda", naveo je Gajzer.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи