Dedeić: Nemoguće ujedinjenje u pravoslavnu crkvu Crne Gore

Poglavar nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić (Mihailo) smatra da je nemoguća i neprihvatljiva inicijativa predsednika Crne Gore Mila Đukanovića za formiranje "pravoslavne crkve Crne Gore".

Dedeić je poručio da "pred oltarima takve crkve Crnogorci neće klečat" i naveo da se takvom rešenju protivi i Srpska pravoslavna crkva, piše RTCG.

Portal podseća da je Đukanović nedavno izjavio da bi formiranje pravoslavne crkve Crne Gore bez nacionalnog predznaka stavilo tačku na podeljenost pravoslavnih vernika u toj zemlji.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je tada, komentarišući tu izjavu, da u Crnoj Gori postoji tendencija ljudi "koji ne znaju ni šta je crkva, niti vjeruju u Boga, niti su kršteni da stvaraju svoje 'crkve'".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи