Tompsonov koncert u Splitu – nestanak struje i ustaški pokliči

Koncert Marka Perkovića Tompsona održan je na prepunoj splitskoj Rivi. Nastup su pored dva nestanka struje obeležila dobro poznata "Čavoglava", ustaški pokliči i prigodna obeležja.

Portal Indeks navodi da je splitsku Rivu ispunila poslovično nekritična publika.

"Dovedeš im Tita, eto ih na Rivi, dovedeš im Tuđmana, eto ih na Rivi, dovedeš im Tompsona, eto ih na Rivi. Mahalo se zastavama, nosilo se majice HOS-a s ustaškim pozdravom, pjevalo se "Juru i Bobana", radilo se sve što se podrazumijeva da se radi na nastupu osobe koja skoro 30 godina živi od toga što je neko vrijeme ratovala u Hrvatskoj vojsci", ističe se u komentaru Indeksa.

Tompson otpočeo svoj koncert na oduševljenje Splićana i njihovih gostiju koji su glasno zazivali njegovo ime i kao sastavni dio pesme "Čavoglave" na poklič "Za dom!", odgovorili "Spremni".

Kako ističe komentator Indeksa, preživele su se Čavoglave, pa Anica, kninska kraljica "zbog koje heroj Tompson u večnom ratu pali Krajinu do Knina".

Koncert će ostati upamćen po tome što je dva puta nestajalo struje, ali to izvođača i prateći mu bend nije pokolebalo u nastojanju da odsviraju predviđeni repertoar, piše Jutarnji list

"Dragi prijatelji, večeras se moram zahvaliti braniteljima ovog grada i županije što smo ovdje došli uoči Oluje. Čestitam još jedan Dan pobjede, ovo je naš dan, veliki dan. Nemojmo nasjedati ni na kakve provokacije. Budimo zajedno kao što smo bili za Oluju!", rekao je Tompson na kraju koncerta, taman nakon što se završio vatromet.

Indeks zaključuje da je za koncert potrošeno 400 hiljada kuna (54.000 evra) za produkciju, kako se ocenjuje, estetski i tehnički katastrofalnog događaja.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара