Tompsonov koncert u Splitu – nestanak struje i ustaški pokliči

Koncert Marka Perkovića Tompsona održan je na prepunoj splitskoj Rivi. Nastup su pored dva nestanka struje obeležila dobro poznata "Čavoglava", ustaški pokliči i prigodna obeležja.

Portal Indeks navodi da je splitsku Rivu ispunila poslovično nekritična publika.

"Dovedeš im Tita, eto ih na Rivi, dovedeš im Tuđmana, eto ih na Rivi, dovedeš im Tompsona, eto ih na Rivi. Mahalo se zastavama, nosilo se majice HOS-a s ustaškim pozdravom, pjevalo se "Juru i Bobana", radilo se sve što se podrazumijeva da se radi na nastupu osobe koja skoro 30 godina živi od toga što je neko vrijeme ratovala u Hrvatskoj vojsci", ističe se u komentaru Indeksa.

Tompson otpočeo svoj koncert na oduševljenje Splićana i njihovih gostiju koji su glasno zazivali njegovo ime i kao sastavni dio pesme "Čavoglave" na poklič "Za dom!", odgovorili "Spremni".

Kako ističe komentator Indeksa, preživele su se Čavoglave, pa Anica, kninska kraljica "zbog koje heroj Tompson u večnom ratu pali Krajinu do Knina".

Koncert će ostati upamćen po tome što je dva puta nestajalo struje, ali to izvođača i prateći mu bend nije pokolebalo u nastojanju da odsviraju predviđeni repertoar, piše Jutarnji list

"Dragi prijatelji, večeras se moram zahvaliti braniteljima ovog grada i županije što smo ovdje došli uoči Oluje. Čestitam još jedan Dan pobjede, ovo je naš dan, veliki dan. Nemojmo nasjedati ni na kakve provokacije. Budimo zajedno kao što smo bili za Oluju!", rekao je Tompson na kraju koncerta, taman nakon što se završio vatromet.

Indeks zaključuje da je za koncert potrošeno 400 hiljada kuna (54.000 evra) za produkciju, kako se ocenjuje, estetski i tehnički katastrofalnog događaja.

broj komentara 9 pošalji komentar
(utorak, 06. avg 2019, 10:50) - Uzelac [neregistrovani]

Sta je sa decom u prvim redovima ????????

Kako je ovo legalno ??

(ponedeljak, 05. avg 2019, 13:53) - anonymous [neregistrovani]

Пун погодaк

Седи 10. И Зарад одржавања на власти корумпираног и злог система који живи од те мржње, јер без ње би нестао у заборав.

(ponedeljak, 05. avg 2019, 13:50) - Аца [neregistrovani]

већ виђено

Све је то већ виђено. Но страшно је што ЕУ и тзв.међународна заједница мирно гледа неоусташки пир док од других траже ,,самоосуђивање'' и ,,суочавање '' са прошлошћу.

(ponedeljak, 05. avg 2019, 13:07) - FORum LIvii [neregistrovani]

vesnici promena

Znaju koliko su potrosili za koncert ali nema podataka KOLIKO gradjana je bilo na koncertu na splitskoj rivi ?Kada znamo da tamo je moguce prisustvo oko 100 000 ljudi .
Citajuci njihove novine koje su izvestile o ovom dogadjaju, imam utisak da novinari , za razliku od politicara , zele da umanje brojke.Pisu , izvestavaju ali bez odusevljenja i nadahnuca. Kao da zele da umanje stetu.Zele da umanje dozivljaj.
Imam utisak da su novinari , prvi vesnici promena kod njih u odnosu na tragicne dogadjaje iz bliske nam proslosti.

(ponedeljak, 05. avg 2019, 12:40) - Ratko [neregistrovani]

Polako

Prazni im se, svakako, ova njihova nezavisna i ne znam ko ce im za 10ak godina pjevusiti ove "pjesme". I dobro je da se ovakve vijesti objavljuju, treba. Zbog ovih malovjernih Srba, jugonostalgicara, koji se jos uvijek zaklinju u bratstvo i jedinstvo.

(ponedeljak, 05. avg 2019, 12:39) - anonymous [neregistrovani]

Riva

Nista novo. Jadno i komicno.

(ponedeljak, 05. avg 2019, 11:58) - Воронцов [neregistrovani]

Концерти у сврху одгоја младих генерација

Тај циљ је подстицање младе генерације на расистичку мржњу према Србима.. Дакле расистичка идеологија сасвим се легално данас промовише у држави чланици ЕУ.

(ponedeljak, 05. avg 2019, 11:55) - perica [neregistrovani]

pusti snovi !!!

Koga ovo ustaštvo jos zanima osim njih samih , mi Srbi tu ne možemo ništa ,barem ne sada ! Zasto o ovome toliko pišete ....

(ponedeljak, 05. avg 2019, 11:50) - anonymous [neregistrovani]

Ustase..

Kad vidim ovu decu u prvim redovima...