Novinarka Džeruzalem posta: Predsednica Hrvatske nije spominjala vlasti BiH

Grir Fej Kešman, novinarka "Džeruzalem posta" govorila je o spornoj izjavi predsednice Hrvatske Kolinde Grbar Kitarović za taj list koja je naišla na brojne oštre reakcije u BiH.

Novinarka Džeruzalem posta rekla je da je predsednica Hrvatske nije govorila o Iranu.

"Spomenula je Iran samo jednom, i to isključivo u kontekstu migranata koji se pretvaraju da su izbeglice i koji su u nekim slučajevima povezani s kriminalnim elementima", navela je Fej Kešmanova.

Kešmanova je rekla za regionalnu televiziju N1 Kitarovićeva nije spominjala vlasti BiH, a njena izjava o povezanosti Irana i terorista odnosila se samo na neke od migranata koji su dospeli u Bosnu i Hercegovinu.

Izraelski list je ranije objavio da se Kolinda Grabar Kitarović, koja boravi u trodnevnoj poseti Izraelu, u razgovoru s predsednikom Izraela Reuvenom Rivlinom osvrnula na pitanje migranata i rekla da je BiH nestabilna zemlja koju sada kontroliše militantni islam.

Pisanje Džeruzalem posta demantovala je i hrvatska predsednica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије