Status mladog Hrvata o Vukovaru ''zapalio'' Fejsbuk

Vraćanje srpskog jezika u Vukovar otvorilo je staru polemiku među političarima, ali i u narodu u Hrvatskoj, što je napravilo "mali rat" na društvenim mrežama, a u moru statusa i komentara, pojavio se Fejsbuk status mladića iz Vukovara po imenu Eduard Matulina, čije su reči podigle na noge i Hrvate i Srbe.

Matulina je u objavi naveo da mu je dosta politike mržnje koja se servira narodu dok njegov komšiluk, i Srbi i Hrvati, odlaze zbog loše materijalne situacije preko granice.

"Buuu cirilica...Srbi ovo ono... Ajmo malo o nama. A šta smo mi napravili? Dozvolili smo da nam opljačkaju, rasele državu a mi smo ih ponosno dizali", kaže Matulin.

"Otrovani smo mržnjom i jedni i drugi, nemamo dostojanstven život....A oni će sutra opet nas svađati oko nekih četiri- pet ploča...oko nečega što ne treba ni jednim ni drugima", istakao je Matulina i dodao da Vukovarcima samo treba dostojanstven život.

"Moja komšinica, 50+ godina otišla je da zaradi penziju. To se treba gledati, ne table. Da li treba da stoji ćirilica ili ne. A Vukovarcima jednim drugima, trećima ne znači ta ćirilica ništa. Znači im samo bolji život. Laku noć, Vukovare moj", zaključio je Matulina u svom statusu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво