Crna Gora: Nema zabrane ulaska intelektualcima iz Srbije

Na graničnim prelazima u Crnoj Gori ne postoji mera zabrane ulaska srpskim državljanima Matiji Bećkoviću, Dejanu Miroviću, Aleksandru Rakoviću i Čedomiru Antiću, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

"Vlada je 4. novembra, a ja 1. novembra, saopštila da nisu postojali nikakvi tajni spiskovi nepoželjnih osoba, već nadležni državni organi u svakom konkretnom slučaju procenjuju kako bi lica svojim delovanjem mogla ugroziti zaštićene vrednosti u interesu Crne Gore i njenih građana", rekao je Nuhodžić u crnogorskoj skupštini, prenosi RTCG.

Ministar je dodao da je u međuvremenu postojao jedan predmet, gde je "za konkretno lice od strane Agencije za nacionalnu bezbednost urađena negativna procena", i da je zabrana postojala do početka ove godine.

Međutim, kako je naveo, ponovnim bezbednosnim proverama utvrđeno je da usled promenjenih okolnosti više ne postoje razlozi za zabranu ulaska tog lica.

Vlasti u Crnoj Gori su zabranile ulazak u zemlju srpskim intelektualcima koji su bili najavljeni kao govornici na manifestaciji povodom proslave Podgoričke skupštine prošle godine.

Kao glavni razlog zabrane navedene su njihove ranije izjave, koje su, prema proceni crnogorskih bezbednosnih službi, opasnost po sigurnost države.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 18. jul 2019, 23:09) - anonymous [neregistrovani]

Циркус

Ово је пародија од државе

(četvrtak, 18. jul 2019, 20:02) - anonymous [neregistrovani]

Kadace shvatiti,

dasmo mi svi intekualci za njih.

(četvrtak, 18. jul 2019, 18:57) - anonymous [neregistrovani]

Jadna je drzava......

Dakle,montenegrinsko rukovodstvo je konacno shvatilo da je jadna drzava koja se boji rijeci svojih pisaca i uopste,svojih intelektualaca koji su u njoj rodjeni i koji joj,ukazujuci na negativnosti i sve lose poteze vlasti, zele sve najbolje,zele joj da bude sto bolja,sto demokratskija i pristupacnija.
Je li Milu i njegovoj kamarili jasno da legendarni Matija Beckovic nije neprijatelj Crne Gore nego njen najbolji dio koji je voli i postuje i bori se da bude bolja?