Nesreća na brodu hrvatske kompanije u južnom Atlantiku, stradala dvojica mornara

Hrvatska kompanija “Atlantska plovidba” objavila je da je u sredu kasno popodne došlo do nesrećnog slučaja na brodu AP “Dubrava” u južnom Atlantiku, prenosi HRT. U nesreći su povređena četiri pomorca. U saopštenju kompanije navodi se da se očekuje dolazak helikoptera s obzirom na to da zbog jučerašnjih vremenskih uslova spasilački helikopter nije bio u mogućnosti da poleti.

Dvojica pomoraca ne daju znake života, a dvojica povređenih su u stabilnom stanju, navodi HRT.

"Jučer, 17. srpnja u kasnim poslijepodnevnim satima tijekom obavljanja radnih aktivnosti došlo je do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava zbog čega je brod prekinuo komercijalno putovanje i skrenuo radi hitnog pružanja medicinske pomoći prema najbližoj luci Tubarao (Brazil), od koje je u tom trenutku bio udaljen oko 150 nautičkih milja", objavila je dubrovačka brodarska kompanija putem Zagrebačke berze.

Povređena su četiri pomorca - tri hrvatska državljanina i jedan ukrajinski pomorac. Odmah je zatražena hitna medicinska pomoć od brazilskih vlasti, obalske straže i mornarice.

Dvojica povređenih mornara su stabilno, a dva člana posade ne daju znakove života uprkos kontinuiranim merama reanimacije od posade po uputstvima lekara, navode iz "Atlantske plovidbe".

Zapovednik, posada broda i kompanija čine sve kako bi što pre uspeli da iskrcaju povređene članove posade, ističu iz "Atlantske plovidbe".

Napominju da se očekuje dolazak helikoptera s obzirom na to da zbog jučerašnjih vremenskih uslova na moru, udaljenosti broda od obale i noći helikopter nije bio u mogućnosti odmah da poleti.

Brod će po iskrcavanju povređenih i obavljanju svih procedura u luci Tubarao nastaviti komercijano putovanje, navodi se u saopštenju.

"Kompanija ulaže sve moguće napore koristeći sve raspoložive resurse kako bi unesrećene čim prije hospitalizirala i nakon provedenog liječenja vratila kući", zaključuje se u objavi "Atlantske plovidbe".

Kako se navodi, kompanija je izrazila najiskrenije saosećanje porodicama poginulih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво