Mektić Dodiku: Srbi se u Hrvatskoj tretiraju kao stoka

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić kritikovao je Milorada Dodika, rekavši da dok se Srbi u Hrvatskoj tretiraju kao "stoka sitnog zuba", Dodik ide dotle da izgradnju Pelješačkog mosta proglašava za "srpski nacionalni interes".

Dragan Mektić je to napisao na Tviteru, a povodom odluke predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da se pozove na zaštitu vitalnog entitetskog interesa i time spreči pokretanje spora s Hrvatskom zbog izgradnje Pelješačkog mosta.

Mektić je ocenio da je tom odlukom hrvatski interes odjednom postao srpski interes, prenosi Kliks.

Narodna skuština Republike Srpske sutra će se izjasniti o Dodikovom mišljenju da je ugrožen vitalni entitetski interes, a zakonodavnom organu bosanskohercegovačkog entiteta RS tim povodom obratiće se i Dodik.

Dodik je rekao da bi zbog usvajanja odluke o Pelješačkom mostu BiH mogla da ima probleme s brojnim subjektima, s obzirom na to da je Hrvatska članica Evropske unije. 

Željko Komšić, hrvatski član Predsedništva BiH, koji je na tu funkciju izabran glasovima Bošnjaka, izjavio je da potez prededavajućeg BiH Milorada Dodika, koji se pozvao na vitalni nacionalnih interes srpskog naroda u slučaju gradnje Pelješačkog mosta, čudan i nepromišljen.

Za Komšića je taj Dodikov potez čudan i nepromišljen, jer kako kaže Republika Srpska je dovedena u situaciju da razmatra pitanje vitalnog nacionalnog interesa u slučaju koji se tiče drugog entiteta, odnosno Federacije BiH.

Smatra i da entiteti zapravo nemaju nikakva ovlašćenja kada je reč o utvrđivanju granica BiH i susednih država.

Članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović glasali su juče za pokretanje spora sa Hrvatskom zbog izgradnje Pelješačkog mosta, ali se tome usprotivio srpski član i predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik, pozivajući se na vitalni nacionalni interes. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво