Bivši komandant Armije BiH oslobođen optužbi za ratne zločine

Ahmet Sejdić, optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti, oslobođen je prvostepenom presudom Suda BiH.

Tužilaštvo BiH teretilo je Sejdića da je tokom oružanog sukoba između takozvane Armije BiH i Vojske Republike Srpske na teritoriji opština Rudo, Višegrad i Goražde od početka jula 1992. do sredine februara 1993. godine nečovečno postupao prema srpskim civilima i ratnim zarobljenicima, prenosi RTRS.

Prema optužnici, Sejdić je u svojstvu komandanta Prve višegradske brigade takozvane Armije BiH naredio, podstrekavao, pomagao, učinio, dozvolio, omogućio, saglasio se ili na drugi način učestvovao u pripremanju, pomaganju, protivzakonitom zatvaranju i preseljenju stanovništva.

Sejdić je učestvovao u mučenju i nečovečnom postupanju prema civilima i ratnim zarobljenicima, te iako je znao ili mogao znati nije sprečio ili kaznio njemu podređena lica u namernom nanošenju snažnog fizičkog i duševnog bola, te pljačkanju imovine stanovništva.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 17. jul 2019, 10:43) - anonymous [neregistrovani]

genocid

uvek ista presuda.Smesni su.

(sreda, 17. jul 2019, 05:16) - anonymous [neregistrovani]

Istina

Istina će nestati.Posle 30 godina videće se samo presude srbima i ceo svet će misliti da su samo Srbi krivi.To je ta strategija.Dušan

(utorak, 16. jul 2019, 18:43) - Воронцов [neregistrovani]

Јасно је да нема судова у служби права

Веч само судови у служби политике.

(utorak, 16. jul 2019, 16:56) - anonymous [neregistrovani]

Nista drugo nisam ni ocekivao

Znalo se vec

(utorak, 16. jul 2019, 14:45) - Jelisija76 [neregistrovani]

Komentar na sramotu Suda BiH

Ovo je jos jedan dokaz da nema suzivota u BiH, dok se samo optuzuju i osudjuju Srbi, a da se zlocinci nad Srbima oslobadjaju. Sramota!