"Maradona" Islamske države moli Albaniju da ga ne izruči Rusiji

Rasul Mislaev, poznat i po nadimku "Maradona", zatražio je od albanskih vlasti da ga ne izruči Rusiji, navodeći da mu je "život ugrožen". Mislaev je prošle sedmice uhapšen u Albaniji po Interpolovoj poternici.

Ruski državljanin Rasul Mislaev, koji se 2013. godine priključio radikalnim islamistima u Siriji, trenutno se nalazi u zatvoru u Draču, gde čeka odluku o eventualnom izručenju Rusiji, navodi albanska Panorama.

Mislaev je ilegalno ušao u Albaniju, a uhapšen je u petak "zbog učešća u terorističkim organizacijama".

"Maradona" je, tokom ispitivanja u Draču, odbacio optužbe koje mu na teret stavljaju ruske vlasti, navodeći da se u Siriju uputio kako bi prikupio pomoć za žrtve rata.

Prema ruskim podacima, pripadao je pak organizaciji bliskoj Islamskoj državi, a u Drač je pre godinu dana stigao ilegalno i sa lažnim dokumentima pod imenom "Dijego Maradona".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи