Novi predsednik SNV-a: Nastavljamo borbu za društvo bez diskriminacije

Novi predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Hrvatskoj, Boris Milošević, izjavio je da će nastaviti da se bori za ostvarenje prava srpske zajednice u Hrvatskoj, ali i za to da hrvatsko društvo bude društvo bez diskriminacije.

Boris Milošević je rekao da se sigurno nastavlja boriti za ostvarenje svih prava srpske zajednice u Hrvatskoj, za svakog pojedinca u zajednici, ali i za celo društvo.

"Da bude bolje, da bude društvo bez diskriminacije, da bude društvo jednakih", najavio je Milošević u izjavi za Tanjug, prvoj nakon što je, u subotu, izabran za novog predsednika Srpskog nacionalnog vijeća.

"Naša uloga u hrvatskom društvu je da gradi i spaja, a to može samo ako sačuvamo vlastito dostojanstvo i ostvarimo iskren dijalog, 'bez fige u džepu', s većinskim narodom", istakao je Milošević.

Želja mu je, ističe, da svoj mandat iskoristi da unapredi rad te institucije, što, kako ističe, neće biti lako.

"I to, uz očuvanje i nastavak onih programa i aktivnosti koji su pokazali dobre rezultate, uz moguća programska osveženja, reorganizaciju organizacije kako bi bolje iskoristili postojeće ljudske kapacitete i privukli mlade na angažman", rekao je Milošević.

Posebno važnim smatra jačanje saradnje s ljudima na terenu, ali i bolju saradnju sa bratskim, srpskim i drugim manjinskim organizacijama, kao i organizacijama koje nisu nužno manjinske, ali su bliske SNV-u u gledištima.

Milošević je kazao da preuzimanje vođenja Srpskog narodnog veća, kao vodeće i krovne organizacije Srba u Hrvatskoj, za njega predstavlja veliku čast i ogromnu odgovornost.

"Pogotovo što nastavljam rad Milorada Pupovca, koji je tu instituciju vodio pune 22 godine, od samog njenog osnivanja. On više nije predsednik, ali nastavlja biti važan deo tima kao predsednik Saveta SNV-a, gde će pomagati svojim znanjem i iskustvom", istakao je Milošević.

U naredne četri godine, kako navodi, ima vremena da ostvari neke svoje ideje i vizije razvoja u saradnji sa ostalim novoizabranim članovima rukovodstva, njegovim zamenicama Draganom Jeckov i Anetom Vladimirov.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво