Novi predsednik SNV-a: Nastavljamo borbu za društvo bez diskriminacije

Novi predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Hrvatskoj, Boris Milošević, izjavio je da će nastaviti da se bori za ostvarenje prava srpske zajednice u Hrvatskoj, ali i za to da hrvatsko društvo bude društvo bez diskriminacije.

Boris Milošević je rekao da se sigurno nastavlja boriti za ostvarenje svih prava srpske zajednice u Hrvatskoj, za svakog pojedinca u zajednici, ali i za celo društvo.

"Da bude bolje, da bude društvo bez diskriminacije, da bude društvo jednakih", najavio je Milošević u izjavi za Tanjug, prvoj nakon što je, u subotu, izabran za novog predsednika Srpskog nacionalnog vijeća.

"Naša uloga u hrvatskom društvu je da gradi i spaja, a to može samo ako sačuvamo vlastito dostojanstvo i ostvarimo iskren dijalog, 'bez fige u džepu', s većinskim narodom", istakao je Milošević.

Želja mu je, ističe, da svoj mandat iskoristi da unapredi rad te institucije, što, kako ističe, neće biti lako.

"I to, uz očuvanje i nastavak onih programa i aktivnosti koji su pokazali dobre rezultate, uz moguća programska osveženja, reorganizaciju organizacije kako bi bolje iskoristili postojeće ljudske kapacitete i privukli mlade na angažman", rekao je Milošević.

Posebno važnim smatra jačanje saradnje s ljudima na terenu, ali i bolju saradnju sa bratskim, srpskim i drugim manjinskim organizacijama, kao i organizacijama koje nisu nužno manjinske, ali su bliske SNV-u u gledištima.

Milošević je kazao da preuzimanje vođenja Srpskog narodnog veća, kao vodeće i krovne organizacije Srba u Hrvatskoj, za njega predstavlja veliku čast i ogromnu odgovornost.

"Pogotovo što nastavljam rad Milorada Pupovca, koji je tu instituciju vodio pune 22 godine, od samog njenog osnivanja. On više nije predsednik, ali nastavlja biti važan deo tima kao predsednik Saveta SNV-a, gde će pomagati svojim znanjem i iskustvom", istakao je Milošević.

U naredne četri godine, kako navodi, ima vremena da ostvari neke svoje ideje i vizije razvoja u saradnji sa ostalim novoizabranim članovima rukovodstva, njegovim zamenicama Draganom Jeckov i Anetom Vladimirov.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 14. jul 2019, 22:05) - Воронцов [neregistrovani]

Празне приче

Нико тамо ништа у погледу Срба не може променити? Али политичари као политичари могу бити на неки начин привилеговани.

(nedelja, 14. jul 2019, 18:20) - anonymous [neregistrovani]

Puno

Politike..placenih dnevnica..prijema putovanja kancelarija itd itd.......A narodu ama baš ništa....sem bla bla bla